بهترین برند پمپ حلزونی
به گزارش عینک آفتابی، شاید لازم باشد پیش از پرداختن به این موضوع که بهترین برند پمپ حلزونی کدام برندها هستند ابتدا توضیح مختصری در مورد خود پمپ حلزونی برای دوستانی که شناخت کافی ندارند داشته باشیم.
در واقع پمپ های حلزونی نوعی از پمپ های مکانیکی هستند که در انتقال سیالاتی با فشار بالا و دبی پایین مورد استفاده قرار می گیرند؛ بنابراین این دستگاه نوعی پمپ متحرک جهت انتقال مواد و سیالات مختلف است.
این نوع پمپ که جزء پمپ های سانتریفیوژ است به دلیل ساختار بدنه یا فرم پوشش آن که شبیه به حلزون است پمپ حلزونی نام گرفته است. عملکرد مطلوب و کارایی گسترده پمپ های حلزونی باعث شده که امروزه تولید کننده های مختلفی این پمپ را تحت عنوان برندهای مختلف تولید و عرضه کنند.
امروزه این پمپ کاربردی، در برندهای داخلی و خارجی قابل خریداری است که البته به هر برندی در این زمینه نمی توان اعتماد کرد؛ ازجمله بهترین برندهای پمپ حلزونی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- آبروان
- رایان
- اطلس
- داب
- استریم
- لوارا
- لئو
- پنتاکس
- ابارا و…
اگرچه شناخت بهترین برندهای پمپ حلزونی در خرید این دستگاه مهم است اما شما به عنوان یک مصرف کننده باید اطلاعات اولیه و مهمی در این باره داشته باشید؛ در ادامه به این نوع پمپ بیشتر خواهیم پرداخت.
انواع پمپ حلزونی
اگرچه پمپ های حلزونی ساختار و عملکرد مشابهی دارند اما این مدل پمپ نیز باتوجه به فاکتورهایی مانند تفاوت هد، دبی و بطور کل ظرفیت پمپاژ انواع مختلفی دارند.
برای مثال پمپ حلزونی مدل فشار قوی یکی از کاربردی ترین انواع پمپ حلزونی است که پروانه ها و الکتروموتور بزرگی داشته و توانایی افزایش فشار بالا را دارد؛ در مجموع این پمپ ها باتوجه به نوع جریانی که تولید می کنند شامل انواع زیر هستند.
- پمپ حلزونی جریان شعاعی
- پمپ حلزونی جریان محوری
- پمپ حلزونی جریان مختلط
ازطرفی پمپ های حلزونی از نظر جنس نیز انواع مختلفی دارند و متریال بکار رفته در تولید این پمپ ها فولاد، چدن، آلومینیوم، برنز، آلیاژ مقاوم و… باشد.
پمپ حلزونی و اجزای آن
ساختار پمپ حلزونی نسبتا ساده است؛ این پمپ بطور کلی از یک قسمت مکش، میدان حلزونی با حلقه جانی، پروانه، بدنه اصلی و یک خروجی تشکیل شده است.
در واقع زمانی که سیال از ورودی پمپ وارد قسمت حلزونی می شود چرخش پره ها و نیروی گریز از مرکز باعث می شود سیال در فضای بین دیواره میدان حلزونی و حلقه جانبی (فضای قرینه) تحت نیروی فشار به سمت خروجی پمپ هدایت شود.
ساختار خاص این پمپ باعث می شود که میدان حلزونی آن به عنوان مسیری برای جابجا شدن سیال عمل کرده و حلقه جانبی نیز نتنها فشار سیال را حفظ می کند بلکه از لغزش سیال بر روی دیواره پمپ یا نفوذ آن به خارج جلوگیری می کند.
بطور کل این پمپ از ساختار ساده اما عملکرد بالایی برخوردار است و ازجمله قطعات اصلی آن می توان موارد زیر را نام برد.
- پروانه ها
- الکتروموتور
- محفظه
- کوپلینگ
- یاتاقان
- مکانیکال سیل و…
کاربرد پمپ حلزونی
پمپ های حلزونی باتوجه به ساختاری که داشته قادر هستند که سیال هایی با غلظت بالا و همراه با ذرات جامد را انتقال دهند؛ بنابراین این پمپ در صنایع بسیار مختلفی ازجمله موارد زیر کاربرد دارد.
- در صنایع غذایی برای انتقال شکر، آرد، مارمالاد، چیپس و…
- در صنایع دارویی برای انتقال سیالات و مواد خمیری دارویی
- در صنایع شیمایی برای انتقال رنگ ها، اسیدها، پلیمرها و…
- در صنایع پالایشگاهی برای انتقال نفت، گاز و…
- پمپاژ آب و انواع سیال از چاه های عمیق
- پمپاژ آب در اختلاف ارتفاع های زیاد
- انتقال آب در کشاورزی
- در آتشنشانی و اطفا حریق
- پمپاژ آب در ساختمان های بلند
- انتقال آب ر انواع استخرها و…
- استفاده در انواع بوستر پمپ
مزایای پمپ حلزونی
همانطور که می دانید پمپ ها انواع بسیار مختلفی دارند که هر یک مزایای خاص خود را داشته و پمپ حلزونی نیز به عنوان یک پمپ کاربردی دارای مزایای زیر است.
- قدرت انتقال سیالاتی با ویسکوزیته و دانسیته بالا
- قدرت انتقال مواد سیال و جامد مختلف
- تنوع کاربرد در صنایع مختلف
- قیمت مناسب
- تنوع مدل
- قدرت انتقال سیال در فواصل طولانی باتوجه به ایجاد فشار و جریان قابل توجه
لازم به ذکر است که قیمت این پمپ تحت تاثیر عواملی مانند جنس، مدل، ظرفیت، قدرت و… است و نحوه خرید شما نیز بر قیمت این دستگاه اثرگذار است.
راهنمای خرید پمپ حلزونی
باید در نظر داشته باشید این پمپ ها از نظر قدرت و ظرفیت پمپاژ، نوع ایجاد جریان کارایی، جنس و… انواع مختلفی دارند؛ بنابراین هنگام خرید پمپ حلزونی باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- ظرفیت پمپ
- فشار سرریز
- حداکثر فشار
- قطر لوله
- جنس
- مقدار مقاومت در برابر عواملی مانند مواد خورنده
- قدرت موتور و…
جدا از موارد تخصصی که به عملکرد و کارایی پمپ حلزونی بستگی دارد؛ باتوجه به تنوع تولید کننده ها بسیار مهم است شما نمونه باکیفیت این پمپ را خریداری کنید.
نکات مهم در نصب پمپ حلزونی
اگرچه پمپ حلزونی ساختار پیچیده ای ندارد اما با این حال نصب اصولی آن نیازمند مهارت و تخصص لازم است؛ در واقع نصب غیرحرفه ای این پمپ نتنها می تواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد بلکه می تواند موجب خسارت به پمپ شود.
درهرحال جهت نصب پمپ های حلزونی باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- نصب برخی از پمپ های حلزونی نیازمند شاسی و فوندانسیون است که فوندانسیون بتنی معمولا گزینه بهتری است.
- پمپ های حلزونی باید در فضایی نصب شوند که تهویه مناسب و دسترسی آسان جهت تعمیر را داشته باشد.
- پمپ حلزونی باید در نزدیک ترین فاصله ممکن نسبت به منبع نصب شود تا حداقل لوله کشی را داشته باشد.
- باتوجه به جدا بودن پمپ و موتور در این مدل نصب آن باید در شرایط کاملا ترازی انجام شود.
- لوله کشی پمپ حلزونی باید به شکل اصولی و با استفاده از لوله های باکیفیت انجام شود.
جمع بندی
اکنون متوجه شدیم که پمپ های حلزونی دامنه استفاده گسترده و کارایی بالایی دارند؛ ازطرفی این پمپ از نظر قدرت، جنس و مدل انواع مختلفی دارد و تحت عنوان های متفاوتی در بازار موجود است.
بنابراین نمی توان این نوع پمپ را از هر برند و مرکز فروشی خریداری کرد؛ مسلما در صورتی می توانید از عملکرد پمپ حلزونی رضایت داشته باشید که نمونه باکیفیت و اصل آن را خریداری کنید.
ازطرفی باید پیش از خرید از یک مشاوره تخصصی بهر ه مند شوید تا بتوانید باتوجه به هدف استفاده خود مدل مناسبی از این پمپ را با قیمت واقعی خریداری کنید.
چقدر می پسندید؟
منبع: اتاق