جوراب دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

به گزارش عینک آفتابی، شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که جوراب دیابتی چیست و چه تفاوتی با جوراب های عادی دارد. جوراب دیابتی برای حفظ پاها از آسیب دیدگی در اثر بیماری دیابت طراحی شده و می تواند باعث حفظ سلامت پاها گردد. در این مطلب از خبرنگاران مگ قرار است بیشتر با این جوراب آشنا شویم و یاد بگیریم چطور برترین برند جوراب دیابت را پیدا نموده، مناسب ترین محصول را انتخاب کنیم.

جوراب دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

جوراب دیابتی چیست؟

همانطور که می دانید مراقبت از پا برای یک فرد دیابتی بسیار مهم است. بیماری دیابت با آسیب رساندن به سیستم عصبی و گردش خون می تواند باعث ایجاد آسیب عصبی یا نوروپاتی دیابتی (diabetic neuropathy) گردد. این آسیب باعث کاهش احساس در پاها، مخصوص کف پا، شده و خطر ایجاد آسیب را افزایش می دهد.

مشکلاتی که در سیستم گردش خون افراد دیابتی وجود دارد در فرآیند بهبود زخم اختلال ایجاد می نماید. بالا بودن سطح قند خون هم می تواند سیستم ایمنی بدن را مختل کند. در نتیجه کوچک ترین آسیب و زخم می تواند به مرحله بحرانی برسد و در موارد وخیم منجر به قطع عضو و حتی مرگ شخص گردد.

این خطر در افرادی که از ابتلا به دیابت خود آگاهی ندارند می تواند بالاتر هم باشد. طراحی جوراب دیابتی (diabetic socks) به شکلی است که پا را خشک نگه داشته و جلوی آسیب دیدگی و افزایش فشار خون در این ناحیه را می گیرد. در نتیجه مانع از ایجاد زخم و آسیب شده یا می تواند از عمیق شدن زخم های کوچک و ایجاد شرایط بحرانی جلوگیری کند.

ویژگی های جوراب دیابتی چیست؟

جوراب های دیابتی ویژگی های خاصی دارند که در جوراب های معمولی دیده نمی گردد. همین ویژگی های خاص است که می تواند سلامت پای افراد دیابتی را حفظ کند و مانع از آسیب دیدگی گردد. در ادامه با ویژگی های این جوراب ها بیشتر آشنا می شوید.

مواد جذب نماینده رطوبت

نوع بافت این جوراب ها به اصطلاح فیتیله ای است که می تواند رطوبت را از پا بیرون کشیده و عرق را به سرعت تبخیر نمایند. در نتیجه امکان ابتلا به عفونت های قارچی را کاهش داده، از ایجاد بو در پا جلوگیری می نمایند. هرچه پا خشک تر باشد، احتمال ایجاد تاول و زخم هایی شبیه به آن کاهش پیدا می نماید. جوراب های با الیاف اکریلیک بهتر از الیاف پنبه ای می توانند رطوبت را از بین ببرند.

بدون درز

جوراب های دیابتی معمولا بدون درز بافته می شوند تا ریسک ساییده شدن پوست و ایجاد تاول را کاهش دهند. همانطور که قبل تر هم اشاره کردیم وجود تاول می تواند منجر به ایجاد زخم شده و مشکلاتی در پای دیابتی ایجاد کند. کف جوراب های دیابتی معمولا سفید است تا اگر زخمی در کف پا ایجاد شده باشد به راحتی ترشحاتی که از زخم نشت می نماید، مشاهده گردد.

نخ های نرم

برخی از جوراب های دیابتی از پارچه های با بافت ریز، یعنی بافت های بامبو یا پشم، ساخته می شوند که از الیاف ضدمیکروب طبیعی هستند. این بافت ها از پا در برابر ساییدگی جلوگیری نموده و سلامت پوست را به برترین شکل تامین می نمایند.

اتصال غیر الاستیک

این جوراب ها به شکلی طراحی شده اند که بدون ایجاد فشار روی ساق پا و محدود کردن جریان خون، سر جای خود ثابت بایستند.

خواص ضدمیکروبی

برخی از جوراب های دیابتی از نخ های مس یا نقره ساخته می شوند که خاصیت ضدقارچی داشته باشند. بعلاوه جوراب هایی وجود دارند که در بین الیاف خود مس تزریق شده دارند تا از رشد قارچ ها جلوگیری نمایند. استفاده این جوراب های تزریقی به ورزشکاران هم توصیه می گردد چون هم می تواند از آسیب پوست پا جلوگیری کند و هم مانع از ایجاد بوی شدید می گردد.

کفی های بالشتکی

بالشتک اضافه می تواند کف جوراب را نرم نموده و از آسیب تماشا پاها جلوگیری کند. این بالشتک های اضافه می توانند از پارچه های خیلی ضخیم، ژل یا پد سیلیکونی ساخته شده باشد. شما باید نوع کفی را بر اساس نوع فعالیت تان انتخاب کنید.

  • بالشتک اضافی در پاشنه برای ایستادن های طولانی مدت مناسب است.
  • پد انگشت ها برای افرادی که ورزش هایی مثل تنیس یا فوتبال انجام می دهند مناسب است.

فناوری هوشمند

در برخی از این جوراب ها سنسورهایی قرار گرفته است که دمای پا را میزان گیری نموده و ردیابی می نماید تا در صورت ایجاد زخم و بروز تغییرات در پا، آن را از طرق اپلیکیشن به شخص اطلاع دهد. منبع انرژی این جوراب یک باتری سکه ای است که در قسمت بیرونی جوراب، در نزدیکی مچ پا، قرار می گیرد. هر جوراب می تواند 6 ماه به خوبی کار کند.

مزایای استفاده از جوراب دیابتی چیست؟

افراد مبتلا به دیابت با پوشیدن جوراب دیابت می توانند از پاهای خود در برابر فشار و ایجاد زخم محافظت نمایند. جوراب های دیابتی پاها را نرم نگه داشته، از ایجاد اصطکاک هایی که باعث ایجاد تاول و زخم می شوند جلوگیری می نماید. مطالعات مختلف اجرا شده نشان داده که 15 تا 20 درصد از افراد مبتلا به دیابت در طول زندگی خود دچار زخم پا می شوند که می تواند منجر به عفونت شده و مشکل ساز گردد.

زخم باز در 85% موارد می تواند منجر به قطع عضو گردد. نکته جالب این است که تا 80% این قطع عضوها فقط با رعایت مسائل بهداشتی و محافظت از پا قابل پیشگیری است. معاینه منظم پاها به وسیله پزشک، استفاده از جوراب های دیابتی و خشک نگه داشتن پاها می تواند سلامت پای افراد دیابتی را تا حد زیادی تضمین کند.

چه کسانی باید جوراب دیابتی بپوشند؟

پزشکان پوشیدن جوراب دیابتی را به همه افراد مبتلا به این بیماری توصیه می نمایند. حتی افرادی که تا به حال تجربه ایجاد زخم در پا را نداشته اند هم باید حتما از این جوراب ها استفاده نمایند تا احتمال ایجاد آسیب در پا را به حداقل برسانند. شاید فکر کنید که زخم پای دیابتیک در شرایط خاص ایجاد می گردد ما پوشیدن کفش رسمی در یک مهمانی چند ساعته و فشاری که به پا وارد می نماید هم می تواند باعث ایجاد زخم های عمیق و وخیم در پا گردد.

برترین جوراب های دیابتی در فروشگاه عینک آفتابی

اگر شما هم مبتلا به دیابت هستید یا در خانواده تان شخص مبتلا به دیابت دارید، بد نیست با چند مدل جوراب های دیابتی آشنا شوید و یکی دو جفت از این جوراب ها خریداری کنید.

جوراب دیابتی مردانه

جوراب دیابت کادنو از الیاف بامبو بافته شده و همانطور که اشاره کردیم خاصیت ضدباکتری دارد. این جوراب بعلاوه ضد حساسیت است و مانع از بروز بثورات پوستی در پوست پا می گردد. این محصول ایرانی کف و ساق پا را به خوبی می پوشاند و در هر محیطی قابل استفاده است.

جوراب دیابتی زنانه

جوراب دیابتی ورنا هم از الیاف بامبو ساخته شده و علاوه بر خاصیت ضد باکتری، خاصیت ضد حساسیت هم دارد. این جوراب از کف پا، ساق پا، پاشنه، مچ، قوزک و شست به خوبی محافظت می نماید.

جوراب دیابتی نانو

جوراب دیابت ورنا برترین برند جوراب دیابت نانو است. این جوراب فری سایز است و همه می توانند از آن استفاده نمایند. ضد حساسیت است و با خشک و تمیز نگه داشتن مابین انگشت ها و کف پا می تواند از بروز زخم و ایجاد عفونت در چهار فصل سال جلوگیری کند. این محصول از کف و ساق پا به خوبی محافظت می نماید.

منابع: verywellhealth, forbes

منبع: دیجیکالا مگ

به "جوراب دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جوراب دیابتی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید