حمل و نقل عمومی در دبی؛ راهنمای گردشگران

به گزارش عینک آفتابی، دبی به عنوان یکی از پر طرفدارترین مقاصد توریستی در جهان، سیستم حمل و نقل عمومی گسترده و مناسبی را در سرتاسر شهر برای گردشگران و مسافران فراهم نموده است. برای آشنایی با سیستم حمل و نقل عمومی در دبی همراه خبرنگاران باشید.

حمل و نقل عمومی در دبی؛ راهنمای گردشگران

حمل و نقل عمومی درون شهری

برترین گزینه برای طی کردن راستا بین فرودگاه بین المللی دبی تا هتل، قطعا تاکسی خواهد بود؛ البته یک استثنا وجود دارد، آن هم زمانی است که هتلی که رزور نموده اید، سرویس رایگان حمل و نقل به شما پیشنهاد داده باشد.

بعد از پیاده شدن از هواپیما و ورود به سالن، سعی کنید از میان جمعیت انبوه افرادی که خارج از ورودی ها ایستاده اند عبور کنید و خود را به ایستگاه تاکسی دبی (Dubai Taxi Corporation) که به صورت دولتی اداره می گردد برسانید. این تاکسی ها تنها تاکسی هایی هستند که به صورت رسمی مجوز فعالیت در فرودگاه دبی را دارند.

در هر زمانی از شبانه روز که به فرودگاه برسید، این تاکسی ها حاضر هستند و هزینه آنها به صورت تاکسی-متر محاسبه می گردد. حداقل هزینه سوار شدن به وسایل حمل و نقل کوچک، 20 درهم امارات و برای وسایل حمل و نقل بزرگتر، 25 درهم امارات است (هر درهم امارات تقریبا برابر با 1000 تومان است) کرایه تاکسی به ازای هر کیلومتر بعد از فرودگاه، 1/60 درهم محاسبه خواهد شد.

کرایه یک نفر تا دیره ممکن است تا 35 درهم امارات، تا خیابان شیخ زاید بین 35 تا 70 درهم امارات و تا جمیرا حدود 45 تا 80 درهم امارات است. کرایه های تاکس در دبی نسبت به زمان روز، جاده و (اگر در جمیرا اقامت می کنید) به اینکه در کدام بخش از ساحل هستید بستگی دارد.

گزینه های دیگر برای حمل و نقل در دبی، مترو دبی و اتوبوس های دبی است. البته در حال حاضر بسیاری از راستاهای اتوبوس با مترو جایگزین شده اند یا شامل تلفیقی از مترو و اتوبوس برای رسیدن به مقصد می گردد. اگر چمدان های شما سنگین است یا در هتل 4 یا 5 ستاره اقامت دارید، استفاده از تاکسی روش بسیار مناسب تری است.

متروی دبی که مجهز به سیستم تهویه و خنک نماینده قوی است یکی از برترین راه ها برای رفتن به نقاط مختلف شهر است؛ البته سفر با مترو آن هم با چند چمدان سنگین، تجربه جالبی نخواهد بود.

تردد در شهر

هیات حمل و نقل جاده ای دبی وظیفه اداره امور مربوط به حمل و نقل عمومی در دبی را بر عهده دارد که شامل متروی دبی و سرویس های اتوبوسرانی، اتوبوس های آبی و تاکسی های آبی است. اطلاعات مربوط به راستاها، زمان حرکت و کرایه ها بر روی سایت مربوط به آن موجود است.

متروی تمیز و بسیار راحت دبی برترین وسیله برای رفتن به مراکز خرید است، چرا که گردشگران را درست به برترین مراکز خرید دبی شامل مرکز خرید امارات، مرکز خرید دبی، مرکز خرید برجمان و بعلاوه مرکز شهر دبی می برد.

قیمت بلیط ها از 1/80 تا 5/80 درهم (1800 تا 5800 تومان) برای هر سفر، بسته به تعداد سفرها متغیر است. بعلاوه می توانید با پرداخت 14 درهم (14 هزار تومان) به مدت یک روز در دبی سفر کنید.

اتوبوس های مدرن و مجهز به سیستم خنک نماینده در دبی نیز در خیابان های اصلی دبی تردد می نمایند و گردشگران و مهاجران زیادی از آنها استفاده می نمایند.

برای پاسخگویی به احتیاج گردشگران و مهاجرین، راستاهای تازه دائما اضافه می گردد. در دسترس ترین راستا برای گردشگران، جاده ای است که در امتداد ساحل جمیرا واقع شده است. نقشه جاده ای و زمان حرکت اتوبو س ها در این سایت در دسترس است.

یک بلیط نول قرمز (با قیمت 2 هزار تومان) یا نول نقره ای/طلایی (با قیمت 20 هزار تومان) از دفاتر عرضه بلیط، دستگاه های فروش بلیط یا از نمایندگان فروش تهیه کنید و هنگام سوار شدن در مترو یا اتوبوس ها از آن بهره ببرید. (قیمت این بلیط ها فرق دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وب سایت مربوطه مراجعه کنید).

توجه: به خانم ها توصیه می گردد در جایگاه های مخصوص بانوان در قسمت جلوی اتوبوس ها بنشینید.

کشتی های مختلفی به طور منظم از خور دبی عبور و راستا بر دیره به بر دبی را طی می نمایند و در آخر در امتداد ساحل در نزدیکی مرکز خرید مارینا دبی توقف می نمایند.

تاکسی های آبی یا ابراس (Abras)

ابراس، قایق های چوبی سنتی و موتوری هستند که بر دبی و بر دیره را به وسیله خور دبی از دو راستا به هم وصل می نمایند:

راستا 1: ایستگاه ابرا در بر دبی (Deira Old Souq Abra Station) به سمت ایستگاه بازار قدیمی دیره؛ زمان حرکت هر روز بین ساعات 5 صبح تا نصف شب

راستا 2: ایستگاه بازار قدیمی دیره به منطقه السبخه (Al-Sabkha).

ابراس زمانی که مسافران تکمیل شوند (حدود 20 مسافر) حرکت می نماید، که معمولا بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد.

کرایه این تاکسی ها برای هر مسافر یک درهم (هزار تومان) است و باید بعد از طی نصف راستا به راننده پرداخت گردد. کرایه ابراس به صورت شخصی هر ساعت حدود 100 درهم (100 هزار تومان) است.

ابراس تازهتر و مدرن که مجهز به تهویه است (با هزینه 50 درهم) نیز موجود است که بین ساعات 10 صبح و 10 شب در راستا خور دبی حرکت می نماید.

متروی دبی

متروی دبی که در سال 2010 افتتاح شده است خدمات بسیار خوبی را ارائه می نماید.

خط قرمز مترو راستای حدود 52/1 کیلومتر را از نزدیک فرودگاه بین المللی دبی به جبل علی (شهری بندری) و بازار مارینا طی می نماید که تقریبا موازی با جاده شیخ زاید است.

خط سبز مترو راستای حدود 22/5 کیلومتر را از منطقه آزاد فرودگاه دبی به شهر سلامتی دبی (Dubai Healthcare City) طی می نماید.

ایستگاه تقاطع خطوط قرمز و سبز مترو دبی، در ایستگاه های میدان اتحاد (Union) و خالد بن الولید (Khalid bin al-Waleed)، نزدیک به مرکز خرید برجمان است.

در هر یک از ایستگاه ها، تاکسی ها و اتوبوس های مختلفی برای جا به جایی مسافران به مقصد نهایی شان وجود دارد.

قطارهای این بخش معمولا از ساعت 6 صبح تا 11 شب روزهای شنبه تا پنج شنبه به صورت هر 10 دقیقه یکبار حرکت می نمایند. روزهای آدینه نیز از ساعت 13 تا پاسی از شب مترو برقرار است.

هر یک از قطارها شامل 4 واگن استاندارد است که به دو بخش مخصوص بانوان و بخش طلایی تقسیم شده است که احتیاج به پرداخت هزینه دو برابر دارد. البته بانوان می توانند از بخش های دیگر هر واگن نیز استفده نمایند.

  • بلیط های مترو را می توانید در ایستگاه ها بخرید و باید قبل از خروج از ایستگاه، کارت بکشید.
  • در تمام ایستگاه ها بروشورهایی به زبان انگلیسی وجود دارد که نقشه منطقه مورد نظر را نشان داده است.
  • اگر اعتبار کارت بیلت شما کافی نباشد، باید معادل یک روز استفاده از مترو را (14 هزار تومان) بپردازید.
  • مسوولان مترو به طور منظم چک می نمایند که تمام مسافران کارت بکشند و جریمه کارت نکشیدن 200 هزار تومان است.

اتوبوس های محلی

سازمان حمل و نقل جاده ای در دبی در 79 ایستگاه مختلف، خطوط اتوبوس معین نموده است که در واقع هدف از این کار، پاسخگویی به احتیاج افراد کم عایدی بوده است. اتوبوس ها تمیز، راحت، مجهز به تهویه هوا و مقرون به صرفه هستند. با استفاده از نول کارت اعتباری پیش پرداخت، هزینه هر بار استفاده از اتوبوس ها 2 هزار تومان است. اما باید گفت که این اتوبوس ها کند هستند. در ضمن چند ردیف اول آن ها برای بانوان و بچه ها است.

برای اطلاعات بیشتر و تنظیم برنامه سفر، سایت این سازمان را چک کنید. بعلاوه نقشه های رایگان و برنامه حرکت اتوبوس ها را می توانید از بعضی ایستگاه های مهم دریافت کنید.

اتوبوس های دیگری نیز وجود دارد که ایستگاه مترو برج الخلیفه را به دبی مال و ایستگاه متروی بازار امارات را به بازار متصل می نماید. بعلاوه اتوبوس های شاتل در راستا هر دو بازار به هتل های محلی رفت و آمد می نمایند.

مونوریل

مونوریل بزرگ و بدون راننده پالم جمیرا، دبی مارینا را به پالم جمیرا متصل می نماید. در این راستا تنها 2 ایستگاه وجود دارد: برج گیتوی و پارک آکواونچر. این راستا 5/45 کیلومتری حدود 5 دقیقه طول می کشد و کرایه آن 15 هزار تومان است.

اتوبوس های آبی

اتوبوس های آبی مجهز به تهویه نماینده هوا در 4 راستا حرکت می نمایند که از خود دبی می گذرد و روزانه از ساعت 6 صبح تا 11 شب به ارائه سرویس می پردازند. اتوبوس های راستاهای B1 و B4 هر 30 دقیقه و راستاهای B2 و B3 هر 15 دقیقه حرکت می نمایند. هزینه بلیت این اتوبوس ها 2 هزار تومان است.

راستا B1: ایستگاه بر دبی به ایستگاه السبخه

راستا B2: ایستگاه السیف به ایستگاه السبخه از میدان بنیاس

راستا B3: ایستگاه السیف به ایستگاه اسبخه از میدان بنیاس

راستا B4: ایستگاه بر دبی به ایستگاه پارک آبی از ایستگاه السیف

راستا B5: بین ایستگاه الشندغه نزدیک هریتج ویلج و پارک آبی دبی که هر 30 دقیقه حرکت می نماید و در ایستگاه های بر دبی، بازار قدیمی دیره و ایستگاه اسیف توقف می نماید.

بیلت های یک روزه در راستا B5 حدود 50 هزار تومان هزینه دارد (برای بچه ها تا 6 سال 25 هزار تومان). کل راستا 45 دقیقه طول می کشد اما می توانید تا زمانی که بلیت شما اعتبار دارد (از 9 صبح تا نصف شب)، از اتوبوس ها پیاده شده و مجددا سوار شوید. بعلاوه می توانید با استفاده از کارت نول به صورت پیش پرداخت، هزینه اتوبوس را بپردازید.

منبع: کجارو / lonelyplanet / The Daily Telegraph

به "حمل و نقل عمومی در دبی؛ راهنمای گردشگران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمل و نقل عمومی در دبی؛ راهنمای گردشگران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید