مهمترین چالش های استفاده از خودروهای برقی، باتری های فلزهوا چگونه چالش ها را حل می نمایند؟
به گزارش عینک آفتابی، امروزه براساس گزارش ها، بزرگترین چالش خودروهای برقی تامین و مداومت انرژی است. باتری های فلز-هوا ایرانی با قابلیت های ویژه خود می توانند این مشکل را حل نمایند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت عینک آفتابی، این روزها بحث جایگزینی خودورهای برقی با خودروهای بنزینی بسیار مطرح هست. اما برای ورود این فناوری به کشور ما و فراگیر شدن آن موضوعاتی وجود دارد؛ از جمله چالش جایگزینی با خودروهای بنزینی به دلیل پایین بودن قیمت سوخت در کشور، چالش های زیست محیطی، تامین انرژی و عدم پذیرش اجتماعی این خودروها در داخل کشور.
سوخت فسیلی مقرون به صرفه در کشور، مانع اقبال عمومی به خودروهای برقی
درمورد امکان جایگزینی خودروهای برقی با خودروهای معمولی، با توجه به قیمت بسیار پایین سوخت های فسیلی در کشور و بعلاوه قیمت بالای تامین انرژی این خودروها، شاید به راحتی نتوان آن ها را جایگزین خودروهای فعلی نمود.این در حالیست که کشور ما به دلیل فراوری و استفاده از سوخت های فسیلی سهم بالایی در آلودگی های محیط زیستی دارد و باید در پی راه های نوین و پاک تامین انرژی بود.
تامین انرژی خودروهای برقی در طول جهت
خودروی های برقی در حال حاضر به دلیل مداومت انرژی پایین باتری های به کار رفته در آن ها، احتیاج به زیرساخت های شارژ در فواصل تعیین و کوتاهی دارند.
سال ها پیش با ورود خودروهای دوگانه سوز و گاز سوز به بازار هم ما با چالش صندلی های تامین انرژی روبرو شدیم و شاهد صف های طولانی و عدم وجود زیرساخت های مناسب برای آن ها بودیم. این درحالی رخ داد که زمان شارژ خودروهای گازسوز و بنزینی درحد چند دقیقه می باشد؛ بعلاوه تاحدود زیادی زیرساخت های آن ها مشابه بود. با افزایش این زمان به چندین ساعت در خودروهای برقی و بعلاوه عدم وجود زیرساخت مشابه در گذشته، درباره این خودروها با چالش های بیشتری روبرو خواهیم شد. علاوه براین، در ایستگاه های شارژ برقی به دلیل وجود باتری های لیتیومی(باتری خودروهای برقی) در صورت عدم کنترل دما شاهد انفجارهای مهیبی خواهیم بود که خطر استفاده از این خودروها را افزایش می دهد.
در حال حاضر در کشور تنها یک ایستگاه شارژ برق وجود دارد که برای موتورسیکلت های برقی می باشد.
بعلاوه در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا هم تعداد این ایستگاه ها چندان نیست. در مجموع می توان گفت مسئله ایستگاه های شارژ و از سوی دیگر فواصل زمانی کوتاه برای شارژ مجدد از مهم ترین مسائلیست که صنعت خودروهای برقی را با چالش روبرو نموده است.
خودروهای برقی و چالش محیط زیست
موضوع دیگری که درباره خودروهای برقی وجود دارد مسئله محیط زیست می باشد. در حال حاضر این خودروها از باتری های لیتیومی بهره می برند که دارای آلودگی های محیطی بسیار می باشند و آسیب جدی به محیط زیست وارد می نمایند. در حال حاضر یکی از مطرح ترین پروژه ها در جهان، بازیافت این باتری ها جهت کاهش آلودگی آن ها می باشد.
چالش مهم دیگر ورود این خودروها به ایران، بعد اجتماعی آن هاست
شاید بتوان گفت در کشورهایی همچون چین و ژاپن پذیرش فناوری های نوین و جایگزینی آن ها با نسل های قدیمی تر راحت تر انجام می گردد و با اقبال عمومی روبرو می گردد. اما در کشورهایی مانند ایران که هم اکنون هم در بعضی روستاها و شهرها از تجهیزات و خودروهای دو الی سه نسل قبل همچنان استفاده می گردد، پذیرش ابزارها و تجهیزات نوین به ویژه خودروهای برقی و جایگزینی آن ها با مشکل روبرو گردد.
این در حالیست که به دلیل وجود تعهد پاریس و جرایم سنگین در نظر گرفته شده، کشور موظف به کاهش آلودگی های زیست محیطی می باشد. در صورت عدم اجرا، کشور متقبل هزینه های سنگینی خواهد شد. جایگزینی خودروهای خودروهای برقی یکی از راه چاره های این موضوع است.
باتری های فلز-هوا راه چارهی برای مسائل خودروها
باتری های فلز-هوا به دلیل تفاوت نوع شارژی که با باتری های لیتیومی دارند(باتری های استفاده شده در خودروهای برقی) می تواند، فواصل زمانی شارژ مجدد خودروهای برقی را که در حال حاضر هر 300 کیلومتر با می باشد، به 1200 کیلومتر افزایش می دهد. در واقع کاربر در طول جهت احتیاجی به شارژ مجدد خودروی خود نخواهد داشت.
بعلاوه شارژ این باتری ها با زیرساخت های موجود در کشور میسر است و احتیاجی به ایستگاه های شارژ مجزا و پیچیده ندارند و ایمن هستند.
از سوی دیگر در ساخت باتری های فلز-هوا و الکترولیت آن ها از موادی کاملا سازگار با محیط زیست استفاده شده است که باعث می گردد این باتری ها آلودگی زیست محیطی نداشته باشند. همین امر سبب می گردد تا استفاده از این باتری ها در خودورهای برقی، به نوبه خود با کاهش آلودگی های محیط زیستی به شکل قابل توجهی نقش داشته باشد.
در واقع می توان گفت به طور کلی، در صورت تجاری سازی باتری های فلز-هوا بزرگترین چالش خودورهای برقی در جهان که مسئله شارژ و مدوامت انرژی می باشد، حل خواهد شد و شرایط ورود این فناوری و استفاده از آن را در کشور بسیار آسان خواهد کرد.
در حال حاضر شرکت های بزرگی در جهان مشغول تحقیق و توسعه این باتری ها می باشند که در ایران هم به همت دانشمندان جوان کشورمان فناوری باتری های فلز-هوا بومی سازی شده است.
منبع: خبرگزاری فارس