برترین غذا برای افطار که باید در ماه رمضان سال جاری بدانید

به گزارش عینک آفتابی، روزه داری در ماه رمضان یکی از رویه های بسیار اثربخش برای تضمین سلامتی بدن است، به شرط آنکه با تغذیه ای مناسب همراه شده باشد. به همین دلیل یکی از وعده های مهم در کنار خوردن سحری، افطاری است. برترین غذا برای افطار ماده ای سبک است، به این معنی که زود هضم و حکم پیش غذا را داشته باشد و معده را برای خوردن شام شب، آماده کند. غذاهای افطار سبک معمولاً آبکی هستند و کمتر از گوشت و حبوبات در آن ها استفاده شده است. اما خوردن برترین غذاها برای افطاری و انتخاب مواد غذایی مناسب و کافی برای این وعده با نکات مهمی همراه است که در این مقاله به شکل کامل به آن می پردازیم.

برترین غذا برای افطار که باید در ماه رمضان سال جاری بدانید

در ادامه می خوانید:

برترین وعده غذایی برای افطار در ماه رمضان

انواع غذای افطاری برای مهمان بدون برنج

افطاری چی بخوریم؟

آشنایی با نوشیدنی های مناسب برای افطار

افطار چی بخوریم، چاق نشویم!

برترین وعده غذایی برای افطار در ماه رمضان

به طور کلی زندگی امروز بشر با مشغله های بسیاری همراه است، به همین خاطر هم اغلب افراد تمایل به خرید و آماده سازی افطاری ای سریع و مختصر دارند. با توجه به همین شرایط هم ضروری است بدانید که آماده سازی غذا برای افطاری از همین اصل پیروی می نماید و در اغلب موارد برترین غذاها برای افطاری شامل خوراکی های سبک و مغزی است. به همین دلیل مهم ترین توصیه برای افطاری در ماه مبارک رمضان، استفاده از مواد نشاسته ای همانند گندم، جو و انواع مختلفی از نان ها است. بعلاوه انواع فرنی، شله زرد، حلیم، انواع سوپ و انواع آش هم می تواند آغاز خوبی برای باز کردن روضه باشد.

به یاد داشته باشید که افطاری باید گرم باشد و تهیه بشقاب های سرد مواد غذایی همانند ژامبون یا سالاد الویه به عنوان پیش غذا برای افطاری مناسب نیستند؛ چراکه معده در لحظات اول بعد از ساعت ها خالی بودن دمای بالایی دارد و با ورود غذاهای سرد ممکن است دچار اسپاسم می گردد. بنابراین توصیه می کنیم که پیش غذاهای وعده افطاری شامل انواع سوپ ها و غذاهای گرم و سبک مانند شیربرنج و فرنی باشد. بعلاوه بعد از چند ساعت بدون غذا سر کردن معمولا قند خون کاهش پیدا می نماید، به همین خاطر هم بهتر است که در سفره افطاری حتماً از مواد غذایی شیرین مانند کشمش و خرما بهره ببرید.

در حالت کلی توصیه می گردد که در ابتدا وعده افطاری خود را با حجم کمی از نان، گردو، پنیر، سبزی و سوپ های نرم آغاز کنید و همراه با چای یا آب ولرم دو عدد خرما میل کنید. استفاده از سبزیجات و میوه های تازه همانند سیب، کاهو، گوجه، خیار، کلم بروکلی و غیره در برنامه افطاری می تواند به منظور برطرف تشنگی در ماه رمضان مفید است.

انواع غذای افطاری برای مهمان بدون برنج

اگرچه غلات یکی از مهم ترین گروه های اصلی در هرم غذایی است اما مصرف بیش از حد آن باعث چاقی و اضافه وزن می گردد. به طور کلی کالری دریافتی شما از یک فنجان برنج پخته سفید حدودا 205 کالری است، بنابراین با توجه به این حجم از انرژی می توان گفت که برنج چیزی نیست که بتواند تمامی کالری مصرفی روزانه شما را به خود اختصاص دهد. به همین خاطر هم بعضی از افراد ترجیح می دهند که در وعده های افطاری خود یا از برنج استفاده ننمایند یا مقدار آن را به حداقل برسانند. اما برترین موادغذایی بدون برنج برای افطاری شامل چه گزینه هایی می گردد؟

  • انواع فینگر فود، انواع املت، نان، پنیر و سبزی
  • انواع آش ها از جمله آش شله، شله قلم کار، آش رشته، آش جو و انواع آش های محلی
  • انواع کوکوها از جمله کوکو گردو، کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی و…
  • انواع سوپ ها از جمله سوپ جو، سوپ قارچ، سوپ مرغ و…
  • انواع خوراک حبوبات از جمله خوراک لوبیا، عدسی و نخودفرنگی
  • انواع حلوا (حلوا هویج، حلوا خرمایی، حلوا با سرلاک، حلوا ترکی، حلوا زعفرانی) و شله زرد
  • انواع حلیم، انواع فرنی و شیر برنج (فرنی زعفرانی، فرنی کاکائویی و غیره)، کشک بادمجان، حلیم بادمجان و رنگینک

افطاری چی بخوریم؟

افطاری اولین وعده ای است که پس از چند ساعت روزه داری وارد بدن شما می گردد به همین خاطر هم اولین چیزهایی که می خورید باید شامل موادغذایی ملایم و نوشیدنی های ساده و گرم باشد. استفاده از سبزیجات در وعده افطاری هم به مقدار غلات و نوشیدنی های گرم مهم است. چراکه سبزیجات منبع قوی فیبر است و مصرف آن ها به بهبود دستگاه گوارش بسیار یاری می نماید. به همین دلیل توصیه می گردد که دو وعده سبزی و دو وعده میوه را برای تامین سلامتی بدن طی سحری و افطار مصرف کنید.

کربوهیدرات ها هم از جمله دیگر موادغذایی بسیار مهم به منظور گنجاندن در وعده افطار هستند. استفاده از کربوهیدرات ها به وسیله مصرف برنج، نان، سیب زمینی و غیره می تواند انرژی لازم به منظور سوخت وساز بدن را تامین و به افزایش مدت زمان لازم برای سیر ماندن، یاری کند. ترکیبات پروتئینی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ و یا ترکیبات لبنی هم از دیگر موارد مورد احتیاج برای استفاده در افطاری است. علاوه بر پروتئین، ترکیبات حامل کلسیم در لبنیات هم بسیار مهم است. استفاده از آجیل و مغزهای خام مثل پسته، بادام، فندق و غیره در افطار می تواند انرژی از دست رفته فرد را تامین کند و با وجود چربی های مفید احتیاج بدن شما را به برترین شکل برطرف کند.

آشنایی با نوشیدنی های مناسب برای افطار

پس از ساعت های طولانی روزه داری، بدن علاوه بر احتیاج به انواع موادغذایی به شدت به مایعات هم احتیاج پیدا می نماید. به همین دلیل آب ولرم و نه خیلی خنک می تواند یکی از ایدئال ترین موارد برای باز کردن روزه باشد. در کنار آن چای، شیر گرم و آب جوش هم جزو مایعاتی هستند که سریعا قوای بدن را باز می گردانند و دستگاه گوارش را آماده دریافت مواد غذایی می نمایند. سعی کنید بعد از وعده افطار از آب میوه های طبیعی یا در حالتی بهتر خود میوه ها، بهره ببرید تا ویتامین های لازم به شما برسد. بعلاوه در صورتی که دائما با عطش درگیر هستید، بهتر است از شربت خاکشیر و سکنجبین که از محصولات سنتی است، بهره ببرید.

افطار چی بخوریم، چاق نشویم!

حال که با برترین غذاها برای مهمانی افطاری آشنا شدید وقت آن است که شما را با یکسری مواد غذایی که می توانند عامل چاقی شما در ماه رمضان باشند به خوبی آشنا کنیم. اولین دسته از مواد ممنوعه شامل انواع شکلات، فست فودها و شیرینی است. اگرچه دوری از چنین محصولاتی می تواند برای هر فردی در هر رده سنی ای سخت باشد، اما باید در نظر داشته باشید که ماه رمضان می تواند فرصت خوبی برای اصلاح رژیم غذایی تلقی گردد، بنابراین خوب است که با آغاز این ماه پر برکت به فکر سالم خواری و رساندن شرایط بدنی خود به شاخص های استاندارد باشید. از خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی برای افطار یا سحر دوری کنید زیرا این نوع موادغذایی علاوه بر پر کردن معده و بالا بودن اندازه کالری به زمان زیادی برای هضم احتیاج دارند و همین مساله هم می تواند عاملی برای سنگینی معده و عدم تمایل به وعده مهم سحری باشد.

پیشنهاد می گردد که به منظور رسیدن به وزن ایدئال به جای غذاهای چرب و سرخ کردنی غذاهای بخارپز، آب پز و کبابی (که مزه خوبی هم دارند)، را جایگزین کنید. مصرف قند، شکر، انواع شیرینی و قندهای مصنوعی در افطار را حذف یا به حداقل برسانید و از قندهای طبیعی مثل خرما و عسل بهره ببرید.

جمع بندی

در خاتمه جای تاکید دارد که خرما همیشه به عنوان یکی از محبوب ترین گزینه ها به عنوان برترین غذا برای افطار برشمرده می گردد و علاوه بر اینکه انرژی مورد احتیاج بدن را تامین می نماید، منبع مناسبی از پتاسیم هم هست و به عملکرد بهتر عضلات و اعصاب و تنظیم قند خون پس از ساعت ها گرسنگی یاری می نماید. بنابراین در خاتمه این مقاله به شدت بر مصرف این نوع ماده غذایی تاکید می کنیم و توصیه می کنیم افطار خود را با چند دانه خرما و مقداری آب ولرم باز کنید تا تجربه ای بی نظیر به منظور ارتقا سلامت خود داشته باشید، البته همانند هر ماده غذایی ای باید از زیاده روی دوری کنید.

پاسخ به سوالات متدوال

سه نکته مهم در انتخاب برترین غذا برای افطار چیست؟

به طور کلی وعده افطاری باید سبک، گرم و تا حدی شیرین باشد تا بتواند انرژی از دست رفته شما را به بدن تان برگرداند.

برترین روش باز کردن روزه هنگام افطار چیست؟

هنگام افطار بهتر است با چند دانه خرما روزه خود را باز کنید و بعد از آن کمی شیر ولرم یا آب بنوشید. از طرفی با توجه به اینکه معده شما خالی است و غذاهای ماه رمضان برای افطاری تنوع زیادی دارند، خوردن خرما جذب و هضم غذا را سریع تر می نماید.

منبع: دیجیکالا مگ

به "برترین غذا برای افطار که باید در ماه رمضان سال جاری بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین غذا برای افطار که باید در ماه رمضان سال جاری بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید