تصمیم کنیا برای راه اندازی کارخانه فراوری 100 هزار تن چای در ایران
به گزارش عینک آفتابی، رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی مدعی شد کنیا می خواهد کارخانه چای در ایران راه اندازی و سالانه 100 هزار تن چای وارد کند که موجب نابودی صنعت چای ایرانی می گردد.

به گزارش گروه مالی عینک آفتابی، احمدرضا بخشی رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی گفت: از وزارت جهاد کشاورزی انتظار می رود که از سبد غذای خانوار و فراوری ملی حمایت داشته باشد.
وی اضافه نمود: بر اساس قوانین موجود اگر کالایی فراوری مشابه داخلی دارد در محل فراوری این محصول نباید کالای خارجی ورود داشته باشد، اما اکنون به طور رسمی واردات چای فله کنیایی به گیلان شروع شده است.
وی اضافه نمود: در 10 روز گذشته هیئتی از کنیا به گیلان بازگشته اند تا کارخانه ای که در گذشته خریداری نموده بودند با واردات چای های ضعیف کنیایی و اختلاط آن با چای ایرانی دربازار، راه اندازی نمایند.
رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی ادامه داد: ورود این هیئت کنیایی زنگ خطری برای صنعت چای داخلی به شمار میرود و منجر به ضربه زدن به این صنعت و ایجاد ظن بی کیفیت بودن چای ایرانی را فراهم میکند.
وی توضیح داد: این اتفاق باعث تضعیف کشاورزان و کارخانه های بسته بندی ایرانی میشود و شرکت های ایرانی نمی توانند با آن ها رقابت داشته باشند.
بخشی گفت: سازمان چای و وزارت جهاد کشاورزی تا به امروز واکنشی به این امر نداشته اند، اما از این دستگاه ها و سایر دستگاه هاب نظارتی انتظار میرود که به این موضوع ورود نمایند.
وی یاد آور شد: کنیایی ها برنامه دارند که 100 هزار تن چای این کشور را به کشورمان وارد نمایند که 80 هزار تن آن تا انتها سال به کشور وارد خواهد شد؛ تحقق این امر موجب نابودی صنعت چای ایران خواهد شد.
بخشی گفت: مصرف چای در کشور به ظن ما 120 هزار تن است که سازمان چای این رقم را 100 هزار تن میداند، اما در کمال تعجب این شرکت کنیایی با واردات 100 هزار تن چای خود به ایران قصد دارد کل بازار ایران را به دست گیرد.
وی اضافه نمود: در صورت که این اتفاق بیافتد کل صنایع فراوریی و بسته بندی چای در داخل کشور تعطیل و منجر به بیکاری 200 هزار نفر می شوند.
منبع: خبرگزاری دانشجو