طرز تهیه خورش تره، غذای خوشمزه کردی
به گزارش عینک آفتابی، خبرنگارانـ خورش ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر های مختلف ایران خورش ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می نمایند. خورش ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می شوند و از همین جهت دارای مقدار بالایی از پروتئین هستند.
به گزارش عینک آفتابی، خورش تره یکی از خورشت های خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهر کردستان بر می گردد. این خورش خوشمزه شباهت زیادی به قرمه سبزی دارد، با این تفاوت که به جای سبزی خورشتی فقط از تره برای تهیه این خورش استفاده می گردد و به همین علت دارای خواص غذایی بسیاری است. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش تره همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این خورش تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش تره
گوشت گوسفندی: 400 گرم
تره: 400 گرم
لوبیا سفید: 1 پیمانه
پیاز: 1 عدد
لیمو عمانی: 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به گوشت
گوشت قرمز حاوی میزان بالایی از پروتئین است و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن محسوب میگردد. بعلاوه گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی امگا 3 و منبع غنی آهن است که در پیش گیری از کم خونی بسیار موثر خواهد بود. آهن از یک طرف به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B نیز می باشد که استفاده از این گروه ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن لازم است.
در صورتی که می خواهید خورشت کدو حلوایی را با گوشت قرمز تهیه کنید، بهتر است از گوشت گوسفندی بهره ببرید. این انتخاب کاملاً سلیقه ای است و در صورت تمایل می توانید از گوشت گوساله هم بهره ببرید که بسیار هم خوشمزه می گردد. اگر خواستید این خورشت را با گوشت گوسفندی تهیه کنید، به این نکته توجه داشته باشید که گوشت گوسفندی در فرآیند پخت آب می گردد، پس کمی درشت تر از گوشت گوساله خرد کنید. سعی کنید گوشت ها را یک میزان خرد کنید تا درنهایت خورشت شما ظاهر زیباتری داشته باشد. اگر از گوشت استخوان دار بهره ببرید، خورشت خوشمزه تری خواهید داشت.
2 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه خورش تره
1 ـ برای آغاز کار تره ها را خوب بشویید؛ سپس به صورت ساطوری خرد کنید. تره خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب تره کشیده گردد؛ سپس روغن را اضافه کنید و تره را سرخ کنید. میزان سرخ کردن تره سلیقه ای است و بستگی به این دارد که شما تا چه میزان دوست داشته باشید سبزی را سرخ کنید.
2 ـ پیاز را خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل قابلمه سرخ کنید؛ سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و زردچوبه و فلفل بریزید. بعد از اینکه پنج دقیقه گوشت و پیاز را با هم تفت دادید، لوبیا سفیدی را که از شب قبل خیس داده اید، همراه با تره سرخ نموده به گوشت و پیاز اضافه کنید. حالا آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید گوشت و سبزی بپزد.
3 ـ دو ساعت بعد لیمو عمانی را که از قبل خیس داده اید، سوراخ کنید و همراه با نمک به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورش جا بیفتد و روغن بیاندازد. این خورش خوشمزه را می توانید همراه با کته زعفرانی میل کنید. این غذا به صورت اصیل همراه با گوجه و سیب زمینی سرخ شده سرو می گردد.
منبع: فرارو