طرز تهیه کباب سرداشی ؛ کباب محبوب همدانی ها

به گزارش عینک آفتابی، کباب سرداشی غذای سنتی همدان است و در سراسر شهرهای ایران پخته می گردد. برای طرز تهیه کباب سرداشی باید گوشت چرخ نموده، پیاز و سیب زمینی را در چرخ گوشت یا غذاساز مخلوط کنید و آب آن ها را با فشردن بگیرد. سپس به مواد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و آن ها را کاملا ورز دهید. مایه را در سینی فر پخش کنید و گوجه فرنگی ها ، سیب زمینی و فلفل سبز را روی آن قرار دهید. سپس سینی را با فویل بپوشانید و به مدت یک ساعت درون فر قرار دهید. این غذا را می توانید بدون فر هم درست کنید که در ادامه روش آن را به شما آموزش خواهیم داد. جدول زیر شامل مشخصات مربوط به این غذاست:

طرز تهیه کباب سرداشی ؛ کباب محبوب همدانی ها

کباب سرداشی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا1 ساعت
میزان سختیکم

طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر

طرز تهیه کباب سرداشی نیز همچون طرز تهیه کباب تابه ای بسیار ساده است. برای درست کردن این غذا به زمان کمی احتیاج دارید و مواد اولیه برای پخت آن نیز چندان زیاد نیست. در ادامه جدول مربوط به مواد اولیه و بعلاوه طرز تهیه این غذا را در اختیار شما قرار می دهیم.

مواد لازم برای تهیه کباب سرداشی همدان در فر

مراحل طرز تهیه کباب سرداشی همدان را باید با استفاده از مواد اولیه زیر انجام دهید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده500 گرم
پیاز1 عدد
سیب زمینی3 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
فلفل سبز1 عدد
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبه و روغنبه میزان لازم

مراحل تهیه کباب سرداشی همدان در فر

برای درست کردن این غذا باید از قبل فر را روی دمای 180 درجه گرم کنید. سپس مراحل زیر را به ترتیبی که بیان می کنیم، انجام دهید:

  • مرحله اول: گوشت چرخ نموده، پیاز و سیب زمینی را در غذاساز بریزید و آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

نکته: در این مرحله می توانید چرخ گوشت هم به کار ببرید یا مواد را خودتان رنده کنید و سپس کاملا هم بزنید.

  • مرحله دوم: این مواد پس از میکس شدن باید به خوبی با دست فشرده شوند. با این کار آب اضافی آن ها گرفته می گردد تا مایه کباب شل نباشد.
  • مرحله سوم: به مواد آماده شده نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: این مایه را ورز دهید تا جایی که بافت آن کاملا منسجم و یک دست گردد.

نکته: باید ورز دادن گوشت را برای چند دقیقه ادامه دهید تا ظاهر آن کاملا به هم چسبیده و منسجم باشد.

  • مرحله پنجم: گوشت را در سینی فر پخش کنید.
  • مرحله ششم: گوجه فرنگی ها را به شکل ورقه ای برش بزنید و روی گوشت چرخ نموده بگذارید.
  • مرحله هفتم: حال سیب زمینی را هم به صورت ورقه ای برش بزنید و روی گوجه فرنگی ها قرار دهید.
  • مرحله هشتم: فلفل سبز را هم روی آن ها بگذارید.
  • مرحله نهم: سینی فر را با فویل بپوشانید.

نکته: اگر حس کردید که چربی گوشت کم است، میزانی روغن هم روی آن ها بریزید.

  • مرحله دهم: اکنون باید این مواد را برای مدت زمان یک ساعت داخل فر قرار دهید تا آماده سرو گردد.

طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر

طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر هم با همین موادی که در قسمت قبل بیان کردیم، انجام می گردد. در این غذا هم به گوشت، سیب زمینی، پیاز و ادویه احتیاج دارید و باید مراحل زیر را برای درست کردن غذا انجام دهید:

  • مرحله اول: همچون بخش قبلی پس از میکس کردن پیاز، گوشت و سیب زمینی، ادویه های مخصوص را به آن ها اضافه کنید.
  • مرحله دوم: این مایه را به خوبی ورز دهید تا مواد آن بافتی منسجم پیدا نمایند و کاملا به یکدیگر بچسبند.
  • مرحله سوم: دو ورق آلومینیوم را در تابه بگذارید.
  • مرحله چهارم: مایه کباب را روی ورق آلومینیوم قرار دهید و آن را به خوبی پهن کنید.
  • مرحله پنجم: گوجه فرنگی و سیب زمینی ورقه شده را روی گوشت بگذارید.
  • مرحله ششم: درب تابه را ببندید و آن را برای مدت زمان یک ساعت روی شعله پخش کن قرار دهید.

نکات لازم در طرز تهیه کباب سرداشی

طرز تهیه کباب سرداشی را در بالا به شما آموزش دادیم. مراحل پخت این غذا نیز مانند طرز تهیه کباب تابه ای شمالی کاملا واضح و ساده است؛ بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که مراحل را به همان ترتیبی که گفته شد، پیش ببرید. اما در این میان نکاتی هم وجود دارند که بهتر است رعایت شوند:

  • گوشت کباب سرداشی را می توانید با استفاده از ادویه های مختلف مزه دار کنید.
  • باید حتما ورز دادن گوشت کباب را به خوبی انجام دهید تا بافتی منسجم را به شما بدهد.
  • زمانی که کباب را در داخل تابه پهن می کنید، باید ضخامتش را در نظر بگیرید که نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد.
  • گوشت کباب باید تازه باشد.

اصول نگهداری کباب سرداشی

روش نگهداری از کباب سرداشی شبیه به بسیاری از مدل های دیگر این سبک غذاست و باید پس از پخت خیلی زود مصرف گردد. در غیر این صورت باید حتما در ظرفی دربسته داخل یخچال قرار گیرد.

روش جلوگیری از خراب شدن کباب سرداشی

اگر قرار است که بین درست کردن کباب سرداشی تا زمان سرو غذا فاصله زمانی وجود داشته باشد، نباید اجازه دهید که دمای آن به زیر 60 درجه سانتیگراد برسد.

برترین جایگزین ها برای طرز تهیه کباب سرداشی

در طرز تهیه کباب سرداشی می توانید به طور کامل سیب زمینی را حذف کنید. بعلاوه اضافه کردن آب لیمو ترش یا نارنج طعم آن را به ترشی متمایل می نماید.

می توانید برای پخت این غذا از توستر یا سولاردم هم بهره ببرید. در این حالت باید دما روی 140 درجه سانتیگراد باشد.

تاریخچه کباب سرداشی

کباب سرداشی غذای محلی و سنتی استان همدان است که اولین بار در دوران قاجاریه طبخ شده است. در گذشته مردم مایه کباب را در منزل آماده می کردند و به نانوایی های سنگکی می بردند تا آن را در تنور قرار دهند و مراحل پخت آن را تکمیل نمایند. علت اصلی نامگذاری غذا هم همین بوده که به معنی روی حرارت یا در کوره است. اما امروزه در دستور تهیه کباب سرداشی به جای تنورهای سنتی از فر استفاده می گردد.

در ترکیه نیز غذای مشابهی با کباب سرداشی وجود دارد که با نام کباب تپسی شناخته می گردد. تفاوت اصلی این غذا با شکل ایرانی آن استفاده از جعفری خردشده در مواد اولیه است. بعلاوه قبل از پخت، سسی از رب گوجه، فلفل قرمز، آب و ادویه روی کباب ریخته می گردد.

خواص کباب سرداشی برای بدن

گوشت گوسفندی در کباب سرداشی حاوی فسفر، کلسیم، پروتئین و سلنیوم است که برای درمان کم خونی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید هستند. به علاوه کباب سرداشی کالری بالایی دارد و سرشار از پروتئین است. در این غذا املاح و مواد معدنی زیادی وجود دارند که مصرف آن ها باعث کاهش و تعادل سطح قند خون خواهد شد. مصرف این غذا ضمن یاری به سلامت قلب، از بروز سرطان نیز جلوگیری می نماید.

سیب زمینی نیز که برای پخت سرداشی استفاده می گردد، اثر خوبی روی درمان گرفتگی های بینی و ریه، بهبود آسم، بهبود هضم غذا، کاهش التهاب مفاصل و حفظ سلامت قلب دارد. ضمن اینکه در سیب زمینی مقادیری فیبر هم وجود دارد که روی عملکرد خوب روده و پیشگیری از سرطان این عضو بدن تاثیرگذار است.

کباب سرداشی را حتما تهیه کنید…

طرز تهیه کباب سرداشی با استفاده از مواد اولیه ساده و در سریع ترین زمان ممکن انجام می گردد؛ اما اگر فرصت کافی برای پخت این غذا را ندارید، می توانید آن را از بخش سفارش غذا عینک آفتابی سفارش دهید. در این پلتفرم، رستوران ها منوی خود را به شکل آنلاین در اختیارتان قرار داده اند و می توانید غذای دلخواه خود را انتخاب نموده و با ثبت سفارش، آن را در سریع ترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

سوالات متداول

تفاوت اصلی طرز تهیه کباب سرداشی با کباب تابه ای در چیست؟

در کباب سرداشی از سیب زمینی استفاده می گردد که در مدل تابه ای این ویژگی را نمی بینیم.

ادویه مخصوص کباب سرداشی چیست؟

در پخت این غذا از مزرنجوش که از خانواده نعناع است، استفاده می گردد. سماق، دارچین، زردچوبه و زعفران هم می توانند طعم خوبی را به آن ببخشند.

چه گوشتی را برای کباب سرداشی انتخاب کنیم؟

برترین گوشت برای این غذا، گوشت تازه گوسفندی است که کمی چربی هم داشته باشد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه کباب سرداشی ؛ کباب محبوب همدانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب سرداشی ؛ کباب محبوب همدانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید