طرز تهیه لیمو پلو ، یک قاطی پلو بدون گوشت، مقرون به صرفه و فوری
به گزارش عینک آفتابی، لیمو پلو یک غذای خوش عطر و خوش طعم است که از ترکیب برنج و لیمو ترش تازه تهیه می گردد. برای درست کردن این قاطی پلوی خوشمزه نیازی به گوشت و یا مرغ نیست و مناسب کسانی است که رژیم گیاهخواری دارند. این غذا بعلاوه یک انتخاب ویژه برای کسانی است که ذائقه آنها به طعم های ترش تمایل دارد. این غذای گیاهی لذیذ را به راحتی می توانید در منزل برای و تهیه کنید یا به عنوان یک سریع و خوشمزه از طعم متفاوتش لذت ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه لیمو پلو می پردازیم و نکات مهم در طرز پخت آن و فوت و فن های خوشمزه تر شدن این پلوی گیاهی ساده و مخلوط با سبزیجات را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.
مواد لازم برای تهیه لیمو پلو
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
برنج | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
نخود آبگوشتی یا کنسرو نخود | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
کشمش پلویی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
هویج | 2 عدد |
لیموترش | 2 عدد |
پوست رنده شده لیموترش | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار کافی |
خلال پسته و خلال بادام | برای تزیین لیمو پلو |
کره | به مقدار کافی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت لیمو پلو: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه لیمو پلو
فصل تابستان که دسترسی به لیموی تازه به راحتی امکان پذیر برترین زمان برای درست کردن لیمو پلو است. مراحل طرز تهیه برنج لیمو را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدای کار نخودها را باید از شب قبل در آب بخیسانید. در این مدت چند بار آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته گردد و هنگام پخت نرم باشد. اگر زمان کافی ندارید از کنسرو نخود بهره ببرید و فقط 20 دقیقه آن را بجوشانید. برنج را هم پاک کنید و از 1 الی 2 ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج یاری می نماید.
کشمش پلویی را نیز در آب بخیسانید تا سنگریزه های آن جدا و کشمش ها کاملا تمیز شوند. کشمش پلویی را سپس آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافه از آن خارج گردد. خلال پسته و بادام را هم حدود 1 ساعت خیس کنید و سپس در مقداری کره تفت دهید.
می توانید برای تهیه نخود، کره، کنسرو نخود، برنج، خلال پسته، خلال بادام و کشمش پلویی به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام نمایید.
مرحله دوم: نخود را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه لیمو پلو به سراغ نخود بروید که از شب قبل آن را خیسانده اید. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید. مقداری آب به همراه نخود را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از آنکه محتویات درون قابلمه به جوش آمد حرارت را کم کنید.
بعد از حدود دو ساعت نخودها می پزند. نخودهای پخته شده را آبکش کنید، کنار بگذارید. اگر از کنسرو نخود آبگوشتی استفاده می کنید فقط 20 دقیقه آن را بجوشانید و سپس محتویات کنسرو را آبکش کنید.
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس پیازها را روی حرارت میانه و با روغن کافی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
می توانید برای تهیه پیاز داغ منجمد به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: هویج را تفت دهید
بعد از آنکه پیازها سبک و طلایی شدند در این مرحله از طرز تهیه لیمو پلو به سراغ هویج بروید. هویج را در ابتدا بشویید. پوست آن را با پوست کن و یا چاقو جدا کنید. سپس هویج را درشت رنده کنید یا می توانید به صورت نگینی ریز نیز خرد کنید.
سپس هویج های رنده شده را به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید و آنها را با همدیگر و روی حرارت تفت دهید.
مرحله پنجم: کشمش را تفت دهید
کشمش را که از قبل شسته و آب اضافه آن را گرفته اید به ترکیب هویج و پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم گردد و با دیگر مواد به خوبی ترکیب گردد.
مرحله ششم: نخود را به مایه لیمو پلو اضافه کنید
برای درست کردن مایه برنج لیمو ترش در این مرحله نخودهایی که از قبل پخته شده یا نخود کنسروی را به بقیه مواد اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
در ادامه ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به همراه زعفران دم نموده اضافه کنید. در ابتدا آنها را گوشه تابه تفت دهید تا عطرشان بلند گردد و سپس با دیگر مواد ترکیب کنید.
می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: لیموترش را اضافه کنید
در پایان و برای تکمیل مواد لیمو پلو، 2 عدد لیموترش را بشویید. پوست سبز یکی از لیموها را با رنده ریز رنده کنید. آب لیموها را با هر وسیله ای که در اختیار دارید بگیرید و به ترکیب بالا اضافه کنید. مقداری از پوست سبز لیمو را نیز اضافه کنید و بقیه آن را برای مرحله بعد کنار بگذارید.
مرحله هشتم: لیمو پلو را دم بگذارید
یک قابلمه را با مقدار آب کافی روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را به همراه نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج کمی نرم گردد. بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید در زمان مناسب برنج و زمانی که سطح بیرونی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، برنج را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.
برای داشتن، کف قابلمه مقداری روغن بریزید و با نان بپوشانید. سپس یک کفگیر برنج آبکش شده را روی آن بریزید و یک کفگیر از مواد پلو لیمو. این لایه ها را همین طور تا پایان و تا زمانی که برنج و مواد میانی آن تمام شوند، تکرار کنید. لایه آخر باید برنج باشد. مقدار به جای مانده از پوست لیمو رنده شده را به همراه مقداری زعفران دم نموده روی برنج بریزید و سپس درب قابلمه را ببندید.
برنج مخلوط لیمو را برای مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
مرحله آخر: لیمو پلو را سرو کنید
بعد از چهل و پنج دقیقه پلو مخلوط لیمویی شما آماده است. لیمو پلو را در یک دیس مناسب بریزید و با اسلایس لیمو و خلال پسته و خلال بادام آن را تزیین کنید. لیمو پلو را می توانید به همراه ماست () و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه لیمو پلو گیاهی و خوشمزه
- مقدار ترشی غذا به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید پلو لیمو شما کاملا ترش باشد از مقدار بیشتری لیمو در تهیه آن بهره ببرید.
- اگر فکر می کنید مواد لیمو پلو بیش از مقدار مناسب ترش شده، می توانید هنگام دم گذاشتن برنج لابه لای آن کمی پودر قند (طرز تهیه پودر قند) بریزید.
- می توانید کمی دارچین و یا زنجبیل نیز به ترکیب مواد میانی این غذا اضافه کنید.
- بهتر است از لیموی سنگی در تهیه برنج مخلوط لیمویی بهره ببرید.
- اگر به هر علتی نمی توانید از زعفران در تهیه این غذا بهره ببرید، مقدار زردچوبه بیشتری به کار ببرید تا رنگ برنج به زردی متمایل گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن لیمو پلو ترش و خوشمزه
آیا می توان از مرغ و یا گوشت در تهیه این غذا استفاده کرد؟
رسپی اصلی این غذا به صورت گیاهی است اما اگر می خواهید شکل مجلسی تر به لیمو پلو خود بدهید، می توانید از ران یا سینه مرغ سرخ شده و یا گوشت تکه ای پخته شده در کنار این قاطی پلو بهره ببرید.
چرا لیمو پلو تلخ می گردد؟
پوست لیمو ترش تلخ است، به همین علت باید به مقدار مناسب از آن در تهیه این غذا بهره ببرید. اگر فکر می کنید مقدار تلخی پوست لیمو زیاد است، از مقدار کمتری پوست لیمو ترش رنده شده در طرز تهیه لیمو پلو بهره ببرید. مراقب باشید قسمت سفید رنگ پوست لیمو را رنده نکنید.
چرا کشمش پلویی در غذا زیاد پف نمی نماید و نرم نیست؟
اگر روغنی که در آن کشمش را تفت می دهید داغ نشده باشد کشمش خوب پف نمی نماید و نرم نمی گردد.
محصولات مرتبط
مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک
67,900 تومان 69,000 تومان 2% تخفیف
بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز
12,900 تومان 15,000 تومان 14% تخفیف
خرما کبکاب 1000 گرمی داردان
67,900 تومان 95,000 تومان 29% تخفیف
کشمش پلویی بسته سلفونی 400 گرمی آذوقه
109,900 تومان 135,900 تومان 19% تخفیف
نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 2500 گرم تابان
30,900 تومان 35,000 تومان 12% تخفیف
زردچوبه 90 گرمی سانتین
40,900 تومان 45,900 تومان 11% تخفیف
زردچوبه 430 گرمی پت گلها
263,900 تومان 299,350 تومان 12% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
175,900 تومان 230,000 تومان 24% تخفیف
پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا
103,900 تومان 117,900 تومان 12% تخفیف
برنج طارم 1 کیلویی گلستان
129,000 تومان 149,990 تومان 14% تخفیف
برنج 10 کیلویی طبیعت
534,000 تومان 590,000 تومان 9% تخفیف
روغن آفتابگردان غنی شده ویتامینه 1350 گرمی فامیلا
76,900 تومان 81,900 تومان 6% تخفیف
روغن سرخ کردنی کم جذب2250گرمی اویلا
125,900 تومان 138,100 تومان 9% تخفیف
کنسرو عدسی با درب آسان بازشو 400 گرمی رعنا
28,900 تومان 32,000 تومان 10% تخفیف
کره 50 گرمی پاک
18,100 تومان 20,500 تومان 12% تخفیف
مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز
64,900 تومان 77,700 تومان 16% تخفیف
منبع: افق کوروش