گروه های اسلامی طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند

به گزارش عینک آفتابی، خبرنگاران/لرستان استادیار تاریخ اسلام دانشگاه لرستان گفت: گروه های اسلامی همانند اهل فتوت یا جوانمردان، طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند.

گروه های اسلامی طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند

مجتبی گراوند، در گفت وگو با عینک آفتابی، با اشاره به اینکه سیره نبوی مهم ترین الگو برای سعادت و معرفت بشریت است، اظهار کرد: آیۀ شریفۀ إنَّکَ لَعلی خُلُقٍ عَظیمٍ و حدیث شریف نبوی إنّما بُعثتُ لاُتمِّمَ مَکارمَ الأخلاقِ ناظر به اخلاق نیکوی رسول خدا(ص) در معاشرت و تعامل اجتماعی با مردم است.

وی با اشاره به اینکه نحله ها و گروه های اسلامی همانند اهل فتوت یا جوانمردان، طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند، ادامه داد: رسول خدا(ص) بیشترین ارزش و احترام را نسبت به خلق خدا روا می داشت، در مناسبات اجتماعی با مردم بی پیرایه و بی تکلف بود و در نهایت تواضع به آنان احترام می گذاشت. دعوت بردگان را اجابت می کرد و ذره ای تکبر و اشرافیت در وجود مبارکش نبود.

گراوند با تاکید بر اینکه امام علی(ع) در نهج البلاغه درباره شخصیت بزرگ و وارسته رسول خدا(ص) نکاتی جالب و قابل توجه دارد، اضافه نمود: نمونه هایی از فضایل اخلاقی رسول خدا(ص) در لابه لای متون تاریخی نیز آمده است به گونه ای که جوانمردان، آیین فتوت را به آن حضرت استناد می دهند.

شاگردان مکتب رسول خدا(ص) در زمره سرآمدان اخلاق و انسانیت و پیشگامان جوانمردی به شمار می آیند

عضو هئیت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه شجاعت، سخاوت، مهمان نوازی، رفق، مدارا، مردم نوازی، عیب پوشی، عفو، بخشایش، اخلاص، دلسوزی، حمایت از مظلومان، مقاومت در برابر سفاکان و ترحم بر ضعیفان از جمله صفاتی است که جوانمردان، بسیار به آن علاقه داشته اند، ادامه داد: روشن است که رسول خدا(ص) همۀ این صفات را در حد اعلا داشته است.

استادیار تاریخ اسلام دانشگاه لرستان به دو نمونه تاریخی درباره جوانمردی پیامبر(ص) اشاره داشت و با تاکید بر عضویت در پیمان جوانمردان مشهور به حلف الفضول، گفت: رسول خدا(ص) پیش از بعثت، در شهر مکه عضو پیمان حلف الفضول بود که برای دفاع از حقوق افتادگان و مظلومان ایجاد شده بود. جوانمردان، خود را ملزم و متعهد می دانستند که به استغاثه و استمداد بی پناهانی که به حق آن ها تجاوز می شد، پاسخ دهند.

وی با اشاره به اینکه رسول خدا(ص) از این پیمان به نیکی و افتخار یاد می کرد و هرگز حاضر نبود به هیچ قیمت آن را بشکند به عفو عمومی به وسیله نبی مکرم اسلام هنگام فتح مکه اشاره نمود و گفت: هنگام فتح مکه، مشرکان به علت آزار و اذیت های فراوانی که نسبت به رسول خدا(ص) و یارانش روا داشته بودند؛ انتظار هرگونه انتقام جویی را داشتند اما رسول خدا(ص) با بزرگواری، همة آنان را بخشود و فرمودند که طوری که یوسف از گناهان برادرانش گذشت من نیز از شما گذشتم.

گراوند با تاکید بر اینکه نبی مکرم اسلام با اعلام عفو عمومی پس از فتح مکه با آب عفو و گذشت بر آتش کینه ها ریخت که نشان از مهربانی و بزرگواری اش بود، اضافه نمود: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که خداوند تبارک و تعالی، رسول خدا(ص) را به مکارم اخلاق همانند: یقین، قناعت، صبر، شکر، بردباری، خوش اخلاقی، سخاوت، غیرت، شجاعت و جوانمردی مخصوص گردانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان توضیح داد: شاگردان مکتب و تربیت یافتگان رسول خدا(ص) یعنی امام علی(ع) و دیگر امامان بزرگوار شیعه به تأسی از سیره نظری و عملی رسول خدا(ص) در زمره سرآمدان اخلاق و انسانیت و پیشگامان جوانمردی به شمار می آیند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "گروه های اسلامی طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گروه های اسلامی طریقت و برنامه خود را بر اساس سیره رسول خدا(ص) بنیان نهاده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید