به خوزستان می روید؟ تشکوه همواره سوزان را از دست ندهید!

به گزارش عینک آفتابی، ایران از آن دست کشورهایی است که به علت شرایط آب وهوایی و اقلیمی از جاذبه های زیادی برخوردار است و علاوه بر این جذابیت ها، عجایب و دیدنی های طبیعی اش هم باعث می گردد گردشگران از نقاط مختلف جهان و حتی از اقصا نقاط ایران، کنجکاو بازدید از آن شوند.

به خوزستان می روید؟ تشکوه همواره سوزان را از دست ندهید!

تشکوه جایی که به آن کوه همواره سوزان و جاویدان می گویند از آن شگفتی ها و عجایب طبیعی است که تماشاش خالی از لطف نیست. حالا که فصل پاییز است و زمان سفر به جنوب کشور، بد نیست اگر قصد سفر کردید بازدید از این کوه شگفت انگیز را از دست ندهید.

تشکوه کجاست؟

تشکوه یا کوه آتشین از جاذبه های گردشگری رامهرمز در استان خوزستان است. تش در زبان محلی به معنای آتش است و به همین علت هم شعله های کوچک و بزرگ آن را تشکوه نامیده اند. تشکوه که در لیست میراث ملی ثبت شده، در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در جهت خدیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران واقع شده است. این کوه آتشین از گذشته های دور تا به امروز شبانه روزی می سوزد. اما با وجود این مجذوب کنندهیت و شگفتی بی بدیل طبیعت، گردشگران برای رسیدن به این منطقه باید از مردم محلی یاری بگیرند، زیرا هیچ تابلویی برای نشان دادن جهت رسیدن به این کوه وجود ندارد.

علت شعله ور بودن!

اگر دنبال این هستید که بدانید چرا تشکوه شعله ور است، بد نیست بدانید هیچ اتفاق غیرمعمول و ماورای طبیعی در این زمینه دخیل نیست. کارشناسان زمین شناسی معتقدند گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح، باعث شعله ور شدن کوه می گردد. گازهای هیدروکربوری از لایه های مختلف زمین عبور می نمایند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون نشت نموده و شعله ور می شوند و همین باعث می َود کوه در تمام ایام آتشین و گداخته باشد.

شوخی با کوه آتشین!

یکی از چیزهایی که باعث می گردد گردشگران در طراف کوه تجمع نمایند و فضای شادی هم در آن حوالی ایجاد گردد، کنجکاوی برای کاری است که بیشتر به یک آزمایش ساده شبیه است. اگر در گوشه و کنار تشکوه گودالی کوچک حفر کنید، می بینید که بلافاصله گاز طبیعی از گودال بیرون می آید و بعد از آن، به چشم خودتان می بینید که چطور از همان گودال کوچک شعله زبانه می کشد! این تنها کاری است که می توانید برای شعله ور کردن آتش در اطراف این کوه انجام دهید؛ چراکه از هیچ راه دیگری قادر نخواهید بود در اطراف تشکوه آتش روشن کنید. علتش هم این است که حجم گازهای متصاعد شده در اطراف این کوه به قدری زیاد است که ترکیب هوای اطراف را بهم زده وچون زور اکسیژن موجود به این گاز نمی رسد، بنابراین به هیچ وجه آتش دیگری در این منطقه روشن نخواهد شد.

آداب بازدید از تشکوه!

بهتر است بدانید فصل مناسب برای بازدید از تشکوه پاییز و برترین زمان هم شب هنگام است. روشنی آتش این کوه در تاریکی شب جلوه زیبایی به منطقه می دهد؛ به گونه ای که تا به حال گردشگران بسیاری را در ساعات شب به سوی خود کشانده است.

شاید با تماشا شعله های روی کوه فکر کنید می گردد همانجا بساط جوجه و کباب را علم کرد یا برای قلیانی که همراه برده اید، ذغالی آتش بزنید! اما اینطور نیست؛ چون شعله های کوه مناسب استفاده برای خوراک پزی نیستند. بهتر است تا فرصت باقی است از زیبایی این کوه سوزان لذت ببرید و عکس بیندازید. مساله دیگر اینکه برای رسیدن به تشکوه باید صبر و حوصله به خرج بدهید چون جهت دسترسی به اینجا تقریبا سخت است و در طول راه هم تابلوهای زیادی دیده نمی گردد؛ بنابراین حتما از اپلیکیشن های جهتیاب یا راهنماهای محلی یاری بگیرید. از سوی دیگر به تشکوه که برسید امکانات رفاهی و گردشگری خاصی نمی بینید، پس نیازهای خود را از نزدیک ترین شهر تهیه کنید و پوشیدن لباس خنک را هم از قلم نیاندازید. برای اقامت هم می توانید به رامهرز بازگردید و یا در روستای گنبد لران از مردم روستایی و محلی اتاقی اجاره کنید.

کوهی که همزاد دارد!

غیر از تشکوه در نزدیکی شهر صنعتی امیدیه و منطقه آغاجاری نیز کوهی وجود دارد که مردم محلی آن را کوه سوخته می نامند. کوه سوخته کوچک تر از تشکوه است و رنگ سیاه کوه، آن را از سلسله جبال اطرافش مجزا نموده است. نقطه تشابه کوه سوخته و تشکوه در این است که در کوه سوخته هم شاهد شعله های آتش هستیم. به این صورت که از لابه لای خاک و سنگ های کوه سوخته، زبانه های آتش بیرون می آید و دود سیاهی را راهی آسمان می نماید. این دود باعث می گردد تا فضای اطراف چشمه های آتش این کوه نیز سیاه رنگ به نظر برسد. نکته جالب اینکه در قله کوه زمین لرزه یا رانش زمین، شکاف عمیقی را به وجود آورده که دهانه اصلی خروج گاز بوده و آتش از درون آن شعله ور است. کوه سوخته امیدیه به علت شکل و شمایل ظاهری و آثار و شواهد هیدروکربوری در سطح زمین یک اثر ژئوتوریسمی ارزشمند و گرانبها در حوزه زمین شناسی است که نه تنها برای زمین شناسان، بلکه برای همه علاقمندان به طبیعت مجذوب کننده و تماشای به نظر می رسد.

در این زمینه بخوانید

سفر به کلوت های شهداد؛ ماجراجویی کنید!

کویر ریگ جن سفر اسرار آمیز به مثلث برمودای ایران

منبع: ایرنا زندگی

به "به خوزستان می روید؟ تشکوه همواره سوزان را از دست ندهید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به خوزستان می روید؟ تشکوه همواره سوزان را از دست ندهید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید