جاهای دیدنی ایران؛ 20 جاذبه حیرت انگیز از هر گوشه ایران
به گزارش عینک آفتابی، 1. پرسپولیس
حتما از پرسپولیس به عنوان مرکز نخستین امپراتوری و مهد تمدن پارسی دیدن کنید. حتی به جرئت می توان گفت تا قدم بر سرزمین پادشاهان قدیمی نگذاشته اید، هنوز ایران را خوب نگشته اید.
2. دره ستارگان
قشم دارای مناظری شگفت انگیز و مملو از عجایب طبیعی است. از جمله منطقه ها دیدنی قشم می توان به دره ستارگان اشاره کرد. این صخره ها از ماسه سنگ و مارل (سنگ آهک رس دار) تشکیل شده اند و طی سالیان دراز بر اثر فرسایش به اشکال عجیب وغریبی درآمده اند که با اندکی خیال پردازی شبیه چیزهایی همچون حیوانات، صورت، دست یا خیلی چیزهای دیگر به نظر خواهند رسید.
3. چُغازَنبیل
چغازنبیل در استان خوزستان واقع شده است و نخستین مکان در ایران است که به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. جالب است بدانید که قدمت زیگورات چغازنبیل به قرن سیزدهم پیش از میلاد می رسد. در ساخت این بنا از آجرهای پخته با کتیبه هایی به خط میخی استفاده شده است. حتی در قسمتی از زمین این بنا، جایِ پای کودکی دیده می شود!
4. قلعه بابک
برای بازدید از قلعه بابک در استان آذربایجان شرقی به کمی روحیه ورزشکاری نیاز دارید. این قلعه در ارتفاع 2.300 تا 2.600 متری از سطح دریا واقع است و دورتادورش را دره های عمیقی احاطه کرده اند. اما اگر ترس از ارتفاع دارید، باید از دور به نظاره این بنا بنشینید. مکان مذکور زمانی سنگر یکی از پیشوایان خرمیان بود که با خلفای عباسی مبارزه می کرد.
5. مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک واقع در شیراز بی شک یکی از زیباترین مساجد ایران است. وقتی به این مسجد وارد می شوید، با جهانیی از نقوش رنگارنگ روبه رو خواهید شد. این مسجد به خاطر رنگ خاص کاشی کاری هایش به مسجد صورتی نیز معروفیت دارد.
6. تالاب انزلی
تالاب انزلی در شمال کشور واقع است. با قایق سواری در این تالاب می توانید علاوه بر آبسَراها (خانه یا سرپناه هایی که پایه هایشان داخل آب استوارند) شاهد انواع گونه های پرندگان باشید و همچنین از دیدنی نیلوفرهای آبی سربرآورده از آب تیره تالاب لذت ببرید.
7. جاده چالوس
اگر قصد سفر به شمال کشور را دارید، چه بهتر که از جهت جاده چالوس گذر کنید. این جاده به خاطر چشم انداز دیدنیی، تونل های کوهی و همچنین چشمه ها و رودخانه هایش معروف است و به عنوان یکی از خوش چشم انداز ترین جاده های ایران شناخته می شود.
8. میدان نقش جهان
میدان نقش جهان در اصفهان زمانی محل بازی چوگان بود. در اطراف این میدان می توانید از بناهای تاریخی دیگری همچون کاخ عالی قاپو، مسجد امام، مسجد شیخ لطف الدین و نیز بازار سنتی اصفهان دیدن کنید.
9. سازه های آبیِ تاریخی شوشتر
سازه های آبی تاریخی شوشتر واقع در استان خوزستان شامل مجموعه ای از سیستم های آبیاری است که قدمت شان به قرن پنجم پیش از میلاد می رسد. قبل از مشاهده نزدیک سازوکار این سیستم ها از تپه پشتی بالا بروید تا شکوه مهندسی ایرانیان باستان را از نزدیک نظاره کنید.
10. پل های اصفهان
ازجمله معروف ترین پل های اصفهان می توان به سی و سه پل و پل خواجو اشاره کرد که از روی زاینده رود می گذرند. پل های اصفهان تاریخ دورودازی را به خود دیده اند و از شاهکارهای معماری ایرانی محسوب می شوند. معماری خاص برخی از این گذرگاه ها به گونه ای است که صدا در میان حجره های طاقی سراسر پل می پیچد و عابران خوش صدا را به وسوسه آوازخوانی می اندازد.
11. خانه های تاریخی کاشان
در شهر کویری کاشان منازل تاریخی باصفایی وجود دارند که حیف است حیاط های درخت کاری شده و تزئینات داخلی شان را از نزدیک نبینید. بهترین زمان سفر به کاشان در فصل بهار است، چون هم هوا خیلی گرم نیست و هم می توانید در جشنواره گلاب گیری شرکت کنید.
12. خانقاه و آرامگاه شیخ صفی الدین
این مکان محل دفن شیخ صفی الدین از رهبران مسلک صوفی در اردبیل است و علاوه بر مقبره شامل یک کتابخانه، مسجد و مدرسه نیز می شود. معماری این بنا با اصول عرفان صوفی سازگاری دارد.
13. کبوترخانه ها
امروزه بسیاری از شهرنشینان کبوترها را مایه آزار می دانند، اما جالب است بدانید که کبوترها در ایرانِ پنج قرن پیش به خاطر فضولات شان موجودات بسیار ارزشمندی شمرده می شدند. برج های کبوتر هم درواقع آشیانه کبوتران بودند. هرکدام از این کبوترخانه ها می توانستند 14 هزار کبوتر را در خود جای دهند و از فضولات جمع آوری شده شان نیز به عنوان کود استفاده می شد.
14. چَک چَک
چک چک مهم ترین زیارتگاه زرتشتیان در ایران است که در حومه شهر یزد واقع شده است. هر ساله زرتشتیان زیادی از این مکان بازدید می کنند. با بازدید از چک چک و سایر بناهای زرتشتیان در یزد می توانید با آیین هایی زرتشتی بیشتر آشنا شوید.
15. قلعه رودخان
قلعه رودخان دژ نظامی مستحکمی است که در دوران ساسانیان ساخته شد و چند قرن پس از ساخت اولیه مجددا بازسازی شد. اینجا را به نام قلعه هزار پله نیز می شناسند، چراکه برای رسیدن به قلعه باید زحمت بالارفتن از هزار پله را به جان بخرید، اما به زحمتش می ارزد.
16. غار کَتَله خور
غار کتله خور واقع در استان زنجان در کمتر از یک قرن پیش کشف شد، اما کاوش های به عمل آمده حاکی از آن است که قدمت این غار به دوران ژوراسیک می رسد. حتی گمان می رود که کتله خور درنهایت به غار علی صدر در همدان متصل است.
17. آرامگاه حافظ
بر هر ایرانی واجب است که حداقل یک بار در حافظیه شیراز قدم بزند و بر سر مزار این شاعر پرآوازه حاضر شود. در اینجا گردشگرانی را خواهید یافت که به احترام شاعر محبوب شان چند خطی از اشعارش را زیر لب زمزمه می کنند و تفألی به دیوان وی می زنند.
18. جزیره هرمز
جزیره هرمز علی رغم وسعت کم دارای طبیعت و آرامشی سحرانگیز است. خاک این جزیره طیف های متنوعی از رنگ های قرمز، زرد و نارنجی را شامل می شود که تضاد چشم نوازی با آبی آب های خلیج فارس دارند. در این جزیره جانورانی همچون آهو نیز یافت می شوند. اینجا به عبارتی بهشت زمین شناسان و دوست داران طبیعت است.
19. کویر لوت
کویر لوت نخستین اثر طبیعی کشورمان است که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. این مکان هفت سال گرم ترین نقطه زمین بوده است و طبیعتش آرامش عجیبی دارد. پشته های شنی کویر لوت که به آنها یاردَنگ نیز گفته می شود، دائما درحال تغییر شکل اند؛ به این معنی که اگر یک منطقه نشان کرده را در زمانی دیگر ببینید، چشم انداز متفاوتی خواهد داشت.
20. بیستون و طاق بستان
این دو مکان تاریخی واقع در استان کرمانشاه در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند. ازجمله دیدنی های بیستون می توان به سنگ نگاره ها و مجسمه ی غول پیکر هرکول اشاره کرد. غار شکارچیان نیز در همین منطقه بیستون واقع است که بنابر گفته ها 40 هزار سال پیش کسانی در آن سکونت داشتند. معروف ترین سنگ نگاره طاق بستان نیز آخرین پادشاه ساسانیان را با اهورا مزدا (خدای زرتشتیان) و آناهیتا (از ایزدان زرتشتی) نشان می دهد.
البته که جاهای دیدنی ایران خیلی بیشتر از اینهاست! اما اگر هنوز خیلی از این مکان ها را ندیده اید، پس هرچه زودتر چندتایی را انتخاب کنید و بار سفر را ببندید.
منبع:چطـور
منبع: دیجیاتور