معنی کترینگ (catering) چیست؟
به گزارش عینک آفتابی، معنی کترینگ (catering) چیست؟کترینگ به معنای تهیه و تدارک وعده های غذایی سفارش شده برای شمار زیادی از مهمانان و یا مسافران هواپیما و قطار است
شاید شما هم به تازگی به مراسم خاص و یا یک قرار کاری دعوت شده باشید و از پذیرایی بسیار دقیق و منظم آن مراسم لذت برده باشید. مدیریت درست و اصولی برای پذیرایی چیزی است که خیلی از ما در پروازهای داخلی و خارجی حس می کنیم. این همان چیزی است که از آن به عنوان صنعت کترینگ نام برده می گردد. برای آشنایی بیشتر با این صنعت تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
معنی کترینگ چیست؟
ممکن است این سوال برایتان پیش آید که معنی کترینگ چیست؟! کترینگ (catering) یک کلمه انگلیسی است و به تهیه و توزیع غذا و نوشیدنی در یک محل و سرو آن در مکان دیگر برای پذیرایی گفته می گردد. در واقع آن غذاهایی که به همراه دورچین های متنوع یا بر اساس نوع سفارش غذایی به همراه ترشی، ماست، سالاد، دسرمیوه ای، ژله و یک نوع نوشیدنی هر کدام درون ظروف مخصوص و همگی در یک بسته برای مشتری ارسال می گردد ماحصل کترینگ است. چند نمونه از کترینگ های فعال در این صنعت شامل موارد زیر می شوند:- کترینگ هواپیمایی
- کترینگ قطار
- کترینگ بیمارستانی
- کترینگ هتلی
- کترینگ رستورانی
علاوه بر موارد بالا امروزه از صنعت کترینگ برای ارائه خدمات بهتر غذایی و پذیرایی به مهمانان و مشتریان و ایجاد رقابت سالم در راستا ارائه خدمات باکیفیت و متنوع استفاده می گردد که البته باید این سرویس دهی بخصوص در خصوص انواع کترینگ غذاهای رژیمی که بعضی رستوران ها برای افراد چاق و لاغر و دیابتیک و دارای چربی و فشار خون بالا و... ارائه می دهند، تحت نظر متخصصان علوم غذایی و تائید شده از سوی وزارت بهداشت و درمان و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشد.
در کترینگ های هوایی چه می گذرد؟
در این بخش شرکت های عظیم هواپیمایی، آشپزخانه ها و سامانه های اغذیه پیشرفته ای را به خدمت می گیرند. بطور مثال برای یک پرواز داخلی می بایست 200 بسته پذیرایی آماده گردد. شرکت های هوایی چنانچه خود دارای تاسیسات کترینگ باشند محموله های خود را تا 3 تا 12 ساعت قبل از پرواز و با استفاده از خودروهای یخچالدار با دمای استاندار به محل فرودگاه حمل کرده و پس از قرارگیری در کانتینر مخصوص به داخل هواپیما منتقل می گردد. پس از پرواز هواپیما و سپری شدن 10 دقیقه از این زمان بسته های کترینگ در بین مسافران توزیع می گردد..
معمولا کترینگ غذاهای هوایی شرایط ویژه تری نسبت به سایر کترینگ ها دارند. بیشتر غذاهای هواپیمایی از نوع نیمه آماده، کنسروی و کم حجم است و شرایط هوایی و ارتفاعی که روی ذائقه مسافران تاثیر می گذارد باید در این کترینگ ها در نظر گرفته گردد. کترینگ غذایی در پرواز های صبحگاهی، میانه روز، ظهرگاهی، عصر و شبانه مطابق با فصول سال متغیر است. معمولا در پرواز های صبحگاهی مواد با درصد شیرینی بالاتر به جهت تامین انرژی بیشتر، در پروازهای ظهر از غذاهای ترکیبی از قند ها و پروتئین ها و هنگام شب مواد فیبری و کم حجم و سهل الهضم پروتئینی مورد توجه قرار می گیرد. البته در پروازهای بیش از 120 دقیقه از خورش ها هم استفاده می گردد. معمولا در راستاهای خروجی از مبدا، به غذاهای گرم و در راستاهای بعدی از غذاهای سرد استفاده می گردد و در تهیه غذاها از حداقل چربی و ادویه جات استفاده می نمایند.
سری به کترینگ های زمینی بزنیم
در کترینگ های زمینی مثل هتلی و قطاری تنوع غذاها بیشتر است و از انواع چلوها، خورش ها، کباب ها و حتی غذاهای سنتی تر همچون آبگوشت و آش به همراه ادویه جات مختلف با میزان چربی و نمک متفاوت استفاده می گردد.
در خصوص کترینگ های بیمارستانی و رژیمی شرایط کمی متفاوت تر بوده و بر اساس نوع بیماری، غذا باید از مواد اولیه اورگانیک و سالم با کیفیت بالا تهیه و انرژی حاصل از آن محاسبه گردد.
عملکرد کترینگ ها قسمتی از تجارتی عظیم تر در ارتباط با صنعت مهمان نوازی است که در فضای عظیمی از انتخاب های مختلف یا سبک ها است. تقاضای صعودی از طریق عموم برای فضاهای اختصاصی که خارج از محیط های کار و زندگی شان باشد باعث راهنمایی کترینگ ها از بودن در صنعت مهمان نوازی به سمت رهبری در بخش قبلی و درآمدزایی بیشتر شد.
افکار خوب و دوراندیش در صنعت سرویس دهی غذا از غذاهای خوب به غذاهایی لذیذ و خوشمزه باعث یکپارچه سازی سرویس های کترینگ ها شد و همینطور گسترش بازار برای آماده سازی صنعت سرویس دهی غذا شد. سرویس های بیرون بر و بگیر ببر باعث افزایش درآمد با کمترین هزینه ها شد.
مجله عینک آفتابی
منبع: setare.com