دانستنیهای نمکی

به گزارش عینک آفتابی، وقتی غذای کمکی را در انتها 6 ماهگی برای شیرخواران آغاز می کنیم، به مادران تاکید می کنیم به غذای آنها نمک اضافه نکنند.البته این تاکید به خاطر آن نیست که نمک به دستگاه گوارش شیرخواران آسیب می رساند، بلکه برای فشاری است که نمک می تواند به کلیه های تازه کار آنها وارد کند و یا احتمالا در بچه هایی که سابقه مثبت خانوادگی موجب افزایش فشارخون گردد. بچه ها از بدو تولد به جز شیرمادر و سپس آنچه به اسم غذای کمکی برایشان تهیه می گردد، نمی خورند لذا در انتها یک سالگی که مادر اجازه دارد میزان کمی نمک به غذای کودک اضافه کند.

دانستنیهای نمکی

دانستنیهای نمکی

نگذارید فرزندتان به طعم نمک عادت کند

دکتر فاطمه فرهمند/ فوق تخصص گوارش بچه ها

وقتی غذای کمکی را در انتها 6 ماهگی برای شیرخواران آغاز می کنیم، به مادران تاکید می کنیم به غذای آنها نمک اضافه نکنند.

البته این تاکید به خاطر آن نیست که نمک به دستگاه گوارش شیرخواران آسیب می رساند، بلکه برای فشاری است که نمک می تواند به کلیه های تازه کار آنها وارد کند و یا احتمالا در بچه هایی که سابقه مثبت خانوادگی موجب افزایش فشارخون گردد. بچه ها از بدو تولد به جز شیرمادر و سپس آنچه به اسم غذای کمکی برایشان تهیه می گردد، نمی خورند لذا در انتها یک سالگی که مادر اجازه دارد اندازه کمی نمک به غذای کودک اضافه کند و به مرور او را با غذای سفره (آنچه برای همه خانواده تهیه می گردد) آشنا کند، می تواند عادات صحیح و یا عادات غلط را در او پایه ریزی کند. برخی از مادران در سه سالگی به بچه های خود تذکر می دهند که چرا خیار را این قدر نمک می زنی؟ یا به آنها خرده می گیرند که چرا گوجه سبز یا پرتقال را با نمک فراوان می خوری؟ این مادران گرامی فراموش نموده اند که بچه آنها وقتی به جهان آمد نه دوستدار نمک بود و نه اهل غذا های شیرین و پرشکر. آنچه امروز به عادات غذایی او تبدیل شده است حاصل آموخته های مادرش است. اگر به غذای خانواده نمک فراوان اضافه نگردد و یا اگر غذاها ترش و یا شیرین تر از حد معمولی تهیه نشوند، کودک هم به غذاهایی که هرگز تجربه ننموده است عادت نخواهد کرد. اگر شما خیار و گوجه را نمک نزنید و به او لقمه نان و پنیر و گوجه بدهید تا به جای هله هوله های عصرانه میل کند، طعم و ذایقه اش عادت می نماید که نمک موجود در پنیر و نان به همراه خیار برایش کافی باشد. اگر کودک شما شیرخوار است و هنوز غذای نمک دار به او نداده اید، لطفا عادات غذایی خانواده را اصلاح کنید تا وقتی او به سنی رسید که باید هم غذای شما گردد، به شوری و یا شیرینی بیش از حد غذاها عادت نکند. اگر هم چنین عادت ناپسندی را در او پایه گذاری نموده اید، کم کم به بهانه های مختلف و یا جایگزین کردن مواد طعم دهنده طبیعی به جای نمک و شکر، این دو سم سفید را از رژیم غذایی کودک خود کم کنید.

نمک پوکی استخوان می آورد

دکتر علی ترکمان/ ارتوپد، فوق تخصص بیماری های زانو

این موضوع که می گویند مصرف غذاهای شور و استفاده از نمک زیاد در رژیم غذایی موجب پوکی استخوان می گردد، موضوع درستی است.

توصیه می گردد برای داشتن استخوان هایی سالم غذاهای شور نخورید و برای حفظ تراکم توده استخوان ها مصرف نمک را در رژیم غذایی تان محدود کنید. علت این موضوع هم این است که سدیم موجود در نمک در کلیه برای دفع با کلسیم رقابت نموده و در نتیجه این رقابت نمک جذب بدن شده و کلسیم به وسیله ادرار دفع می گردد. در پی دفع کلسیم به وسیله ادرار سطح کلسیم خون پایین می آید و بدن برای نگه داشتن مقدار کلسیم خون در حد طبیعی از استخوان ها کلسیم برداشت می نماید. همین برداشت کلسیم از استخوان ها در طولانی مدت سبب پوکی استخوان می گردد. به همین علت توصیه می گردد برای سلامت استخوان ها و حفظ تراکم توده استخوان زیاد نمک مصرف نگردد. هر چند این موضوع مکانیسم طبیعی بدن است و برای همه افراد در همه سنین صدق می نماید اما افراد بالای 40 سال، افرادی که زمینه ابتلا به پوکی استخوان دارند و افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ضروری است مصرف نمک را در رژیم غذایی شان محدود نموده و غذاهای شور استفاده نکنند.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "دانستنیهای نمکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانستنیهای نمکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید